Cagliari įmonės istorija – tai vienos Modenos šeimos istorija, atspindinti tipišką pastarųjų 150 metų Italijos istoriją. Istorija apie vyrus, kurie tapo pionieriais. Vedami kilnių idealų ir didelės drąsos, jie perplaukė vandenyną ieškodami geresnės ateities. Taip nutiko ir Ambrogio, kuris išvyko į Braziliją, kur rado darbą kavos auginimo fazendoje.
Dėka savo ryžto ir rimtumo netrukus jam teko užsiimti žalios kavos atranka ir komercializacija. Iš San Paulo jis išvyko į Bordo, kad išplatintų brazilišką kavą Europoje, lėtai keliaudamas namo. 1909 m. sugrįžęs ten, kur Modenos centre atidarė savo skrudinimo ir degustavimo parduotuvę.
Atrinkta daugiausia iš arabikos kavos pupelių, Centrinės ir Pietų Amerikos regiono, maloniai saldi ir aromatinga, švelnaus ir apgaubiančio skonio kava, kurioje atsiskleidžia intensyvios lazdyno riešutų, karamelės ir skrudintos duonos natos.
Savybės:
- Arabikos, Robustos kavos mišinys, (Arabika 60%);
- Regionas: Pietų Amerika, Centrinė Amerika;
- Vidutinio/stipraus skrudinimo;
Pagrindinės skonio natos:
- Džiovinti vaisiai;
- Skrudinta duona;
- Karamelė;
- Intensyvumas: 5/6
- Sodrumas: 2/6
- Rūgštumas: 5/6
- Saldumas: 4/6