Cagliari įmonės istorija – tai vienos Modenos šeimos istorija, atspindinti tipišką pastarųjų 150 metų Italijos istoriją. Istorija apie vyrus, kurie tapo pionieriais. Vedami kilnių idealų ir didelės drąsos, jie perplaukė vandenyną ieškodami geresnės ateities. Taip nutiko ir Ambrogio, kuris išvyko į Braziliją, kur rado darbą kavos auginimo fazendoje.
Dėka savo ryžto ir rimtumo netrukus jam teko užsiimti žalios kavos atranka ir komercializacija. Iš San Paulo jis išvyko į Bordo, kad išplatintų brazilišką kavą Europoje, lėtai keliaudamas namo. 1909 m. sugrįžęs ten, kur Modenos centre atidarė savo skrudinimo ir degustavimo parduotuvę.
Tai arabikos ir robustos mišinys, kuriame saldūs džiovintų vaisių ir karamelės kvapai, kylantys iš Centrinės ir Pietų Amerikos, puikiai dera su riešutų ir karčios kakavos kvapais, kylančiais iš robustos. Kava pasižymi charakteringu intensyvumu, todėl jos skonis yra sodrus ir apgaubiantis.
Savybės:
- Arabikos, Robustos kavos mišinys, (Arabika 80%);
- Regionas: Pietų ir Centrinė Amerika, Indija, Rytų Afrika;
- Vidutinio/stipraus skrudinimo;
Pagrindinės skonio natos:
- Džiovinti vaisiai;
- Karti kakava;
- Karamelė;
- Intensyvumas: 5/6
- Sodrumas: 5/6
- Rūgštumas: 2/6
- Saldumas: 3/6